Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

torstai 1. elokuuta 2013

Jäätävää poltettaTasa-arvon edistämiseksi ei tarvita minkään ismin poltetta (Aamulehti 27.7.), vaan tasapuolista ja kovaa työtä niin miesten kuin naistenkin oikeuksien eteen. Erityisesti miehet saavat kärsiä siitä, että ideologiset uskomukset painavat tasa-arvopolitiikassa yhä enemmän kuin oikeudenmukaisuus tai tutkitut tosiasiat.
 
Laillistetusta syrjinnästä ei ole suinkaan päästy eroon. Ainakin asevelvollisuuslaki, isyyslaki, tasa-arvolaki ja rikoslaki syrjivät miehiä sukupuolen perusteella.  Miehet ovat toisen luokan kansalaisia mm. koulutuksessa, terveydenhuollossa ja huoltajuuskiistoissa. Miesten syrjintää pyritään jatkuvasti vain lisäämään, usein ”tasa-arvon” edistämisen nimissä.  Erilaiset naiskiintiö-suunnitelmat ovat esimerkkejä tästä.

Niukat resurssit palavat loputtomiin palkkatasa-arvoselvityksiin, vaikka samapalkkaisuus toteutuu Suomessa (onneksi) varsin hyvin. Väkivallan uhreiksi joutuvat miehet ja lapset jäävät oman onnensa nojaan, sillä vain naisiin kohdistuvaa väkivaltaa pidetään ongelmana.  Sukupuoliroolien purkaminen tarkoittaa miesten kohdalla käytännössä vain uuden, ahtaan rooliodotuksen luomista. Viranomaiset ja tutkijat esittävät miehille loputtomia ja kohtuuttomia vaatimuksiaan miehiä kuuntelematta saati kunnioittamatta.

Ns. tasa-arvoviranomaiset kärsivät miesten aliedustuksen ja puutteellisen miesasiaosaamisen lisäksi kaavoihin kangistumisesta. Tasa-arvoeliitti muodostaa todellisen hyvä sisko – verkoston, jolle olennaisinta on oman valta-aseman pönkittäminen ja toisinajattelun torjunta. 

Esimerkiksi Tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa (TANE) miesten asiat on delegoitu alemman tason miesjaoston huoleksi, mikä kuvaa niitä kohtaan tunnettua välinpitämättömyyttä. Varmemmaksi vakuudeksi miesjaosto on miehitetty naisasiajärjestöjen edustajilla, jotta yksikään tuore idea ei pääsisi eteenpäin. 

Tasa-arvon kannalta olisi parempi romuttaa koko byrokratia ja korvata se kevyemmällä, juostavammalla sekä molemmat sukupuolet tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti huomioivalla järjestelmällä.

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti