Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kesäinen sotilasfarssiMiehiä sukupuolen perusteella syrjivän asevelvollisuusjärjestelmän puolustuspuheenvuorot (Aamulehti 23.7.[1]) ovat kaikessa irrationaalisuudessaan ja epäloogisuudessaan olleet oivaa kesäviihdettä. Kansalaisten yhdenvertaisuus lain edessä ei kuitenkaan saa olla mikään vitsi. Oikeusvaltion peruskivi on laki. Niin kauan kuin laissa hyväksytään sukupuolisyrjintä, on turha väittää, että tasa-arvoa todella tavoiteltaisiin. Siksi tasa-arvopolitiikan ykkösprioriteetiksi on ehdottomasti nostettava lainsäädännön muuttaminen sukupuolineutraaliksi.


Koko ikäluokkaa ei toki kannata pistää armeijaan, eihän niin toimita miestenkään kohdalla. Siviilipalvelus on keksitty, ja vapautuksia jaetaan eri syistä varsin monille. Järjestelmä on jo nyt käytännössä valikoiva. Valikoinnissa pitäisi vain keskittyä fyysiseen ja psyykkiseen soveltuvuuteen, ei sukupuoleen. Jos palvelus olisi taloudellisesti ja koulutuksellisesti palkitsevampi, motivoituneita suorittajia löytyisi tarpeeksi vapaaehtoisestikin. Se olisi paljon nykyistä kustannustehokkaampaa.

Samojen oikeuksien ja velvollisuuksien vaatiminen kaikille sukupuolesta riippumatta ei ole tasapäistämistä eikä fundamentalismia. Sitä on nykyisen tasa-arvopolitiikan keskiössä oleva kiintiökiihkoilu, jolla ei ole tasa-arvon kanssa mitään tekemistä. Vanhempainvapaiden käyttöön, yritysten johtoon tai eri ammatteihin yms. vaaditaan keinolla millä hyvänsä 50/50-sukupuolijakaumaa piittaamatta lainkaan ihmisten valinnanvapaudesta tai erilaisuudesta. Virkavaltaisen utopian tavoittelu tasa-arvon varjolla käy kaikille kalliimmaksi kuin yhdenvertaisuuden suominen vihdoin ja viimein myös miehille. 


Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja


[1] http://www.aamulehti.fi/Paakirjoitukset/1194827878382/artikkeli/epatasa-arvoa+tasa-arvon+nimissa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti