Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Tasa-arvotyöhön poikien puolesta

Ilahduttavaa, että Helsingin Sanomat (HS 17.2.) tunnustaa koulutuksen tasa-arvo-ongelmien olemassaolon. Miesten tasa-arvo ry on jo vuosia vaatinut, että poikien alisuorittaminen koulussa ja miesten aliedustus korkeakouluissa nostetaan tasa-arvopolitiikan keskiöön. Näiden ongelmien ratkaiseminen vaatii pitkäjännitteistä työtä ja erityispanostuksia. Meillä ei ole varaa haaskata poikien ja nuorten miesten potentiaalia näin.


Valitettavasti viranomaisten tasa-arvoasenteissa on toivomisen varaa. Opetushallituksen surullisenkuuluisassa "tasa-arvo-oppaassa" vastuu koulutuksen tasa-arvo-ongelmista sysättiin, perinteiseen malliin, alaikäisten poikien niskaan. Poikien pitäisi muuttua, koulun ei.


Kun tyttöjen kiinnostusta matemaattisia aineita kohtaan on haluttu lisätä, on viranomaisten asenne ollut aivan toinen. Opetushallituksella on ollut teemaan keskittyvä LUMA-ohjelma, ja muutoksia on innolla ajettu opetusmetodeihin, oppimateriaaleihin ja opettajien asenteisiin. Töitä on tehty, resursseja panostettu ja tuloksia saatu aikaan.


100 -vuotias itsenäinen isänmaa voisi muistaa poikiaan tarttumalla toimeen heidän oppimistulostensa ja koulumenestyksensä nostamiseksi tasa-arvoiselle tasolle.
Juuso Erno


Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja


_____________________


Helsingin Sanomat ei julkaissut tätä mielipidekirjoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti