Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

perjantai 25. joulukuuta 2015

Samat säännöt kaikille puolustusvoimissaPuolustusvoimissa suunnitellaan ulkonäkö- ja pukeutumissääntöjen höllentämistä (Ksml 22.12.), jotta eri etniset ryhmät, vakaumukset ja kulttuuriset taustat tulisivat paremmin huomioiduiksi. Jo nyt on esimerkiksi varusmiesten hiusten pituutta rajoitettu, vaikka vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville naisille sallitaan pitkät hiukset (nutturalla palvelusaikana).

Perustuslaissa säädettyä yhdenvertaisuutta kunnioittaen sääntöjen pitää olla tietysti samat kaikille tasa-arvoisesti. Sukupuoleen, vakaumukseen tai etniseen taustaan perustuva erityiskohtelu on syrjivää ja epäoikeudenmukaista. Sellaisista järjestelyistä pitää luopua, eikä lisätä niitä entisestään.

Miksi jotkut taustat tai vakaumukset oikeuttaisivat erityiskohteluun, mutta toiset eivät? Tämähän on selvä signaali siitä, että joitain pidetään arvokkaampina kuin toisia. Tällainen linjaus heikentää joukkojen koheesiota valtavasti, millä voi puolestaan olla kauaskantoisia ja vakavia haittavaikutuksia.

Jos sääntöjä ryhdytään höllentämään, niin tulee tehdä tasapuolisesti kaikkien kohdalla. Jos joissain säännöissä todetaan olevan joustamisen varaa joidenkin kohdalla, ei niiden pilkuntarkalle noudattamiselle voi olla pakottavaa tarvetta muidenkaan kohdalla.


Juuso Erno


Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti