Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

lauantai 13. syyskuuta 2014

EU:sta demokraattinen tasa-arvon edistäjä

Keskisuomalaisen pääkirjoituksen (11.9.) mukaan EU ei voi olla uskottava tasa-arvon edistäjä, jos miehet ja naiset eivät ole tasa-arvoisesti edustettuina sen omassa päätöksenteossa.

Lissabonin sopimuksen mukaan tasa-arvo ja demokratia ovat EU:n perusarvoja. EU olisi uskottava näiden arvojensa edistäjänä, jos EU:n päättäjät valittaisiin demokraattisesti ja heidän sukupuolestaan välittämättä. Ikävä kyllä, näin ei tapahdu.

Jotta tasa-arvoa voitaisiin EU:ssa tehokkaasti edistää, unionin ja jäsenvaltioiden tasa-arvopolitiikassa tulisi huomioida yhtäläisesti sekä miesten, että naisten tasa-arvo-ongelmat ja oikeudet.

Siksi sukupuolten tulisi olla tasapuolisesti edustettuina tasa-arvopolitiikkaa valmistelevissa ja toteuttavissa tasa-arvoelimissä niin EU:ssa kuin kansallisella tasolla. Ikävä kyllä, näin ei ole.

Miehet ovat tasa-arvoelimissä pahasti aliedustettuja, ja se näkyy siinä, ettei EU:n tai jäsenmaiden tasa-arvopolitiikassa kiinnitetä juuri lainkaan huomiota miesten ongelmiin tai oikeuksiin.

Juuso Erno
puheenjohtaja
Miesten tasa-arvo ry

Keskisuomalainen 13.9.2014 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti