Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pari kysymystä YlioppilaslehdelleYlioppilaslehti on päättänyt näyttävästi protestoida Pörssiklubia vastaan (1.2.), koska Pörssiklubi ei hyväksy jäsenikseen naisia.

Koska olette ryhtymässä vastaaviin iskuihin Naisasialiitto Unionia, poliittisia naisjärjestöjä, Tyttöjen Taloja ja vaikkapa niitä lukemattomia vain naisille avoimia kuntosaleja vastaan? Vai aiotteko olla avoimesti tekopyhiä kaksinaismoralisteja?

On suorastaan koomista, millainen numero Suomen ainoasta (?) vain miehille avoimesta kerhosta on saatu aikaiseksi, kun samaan aikaan erilaiset miehiltä suljetut tilat ja yhteisöt ovat lisääntyneet kuin sienet sateella. Usein vieläpä "tasa-arvon" nimissä.

Voisi kenties ajatella, että yhdistymisvapaus antaisi ihmisille mahdollisuuksia perustaa sellaisia yhdistyksiä, joita he katsovat tarvitsevansa. Jos joku haluaa kokoontua ensisijaisesti, tai jopa pelkästään, mies- tai naisporukalla, niin mitäpä siitä. Mitä se on meiltä muilta pois? Ainahan voi perustaa oman, kilpailevan yhdistyksen. Miesnäkökulmasta oikeastaan vain valtiovallan erilainen suhtautuminen mies- ja naisasiajärjestöjen tukemiseen ja kuuntelemiseen sekä kuntien selvästi nihkeämpi suhtautuminen poika- kuin tyttötyöhön, ovat todellisia tasa-arvo-ongelmia.

Tasa-arvon edistämisen kannalta olennaisinta olisi epäilemättä tarttua sellaisiin suuriin tasa-arvo-ongelmiin kuin puoli-yleiseen asevelvollisuuteen, eroisien heikkoon asemaan tai miesten aliedustukseen korkeakoulutuksessa. Niihin puuttuminen on kuitenkin haastavampaa, sillä nämä ongelmat ovat usein monisyisiä ja vaikeasti ratkaistavia. Helpompaa on siis jättää ne huomiotta, kuten suomalaisessa mediassa on pitkälti ja onnistuneesti tehty tähänkin asti. 

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Ylioppilaslehti ei julkaissut tätä mielipidekirjoitusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti