Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Harhaanjohtava huoli (Keskisuomalainen 19.3.2011)

Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen epäili (Ksml 13.3.2011), että sukupuolten väliset palkkaerot eivät tasoittuisi koskaan. Huoli on varsin omituinen, sillä useat tutkimukset ovat osoittaneet, että samapalkkaisuus toteutuu Suomessa nykyisin varsin hyvin. Samasta työstä saa saman palkan, olipa mies tai nainen. Palkkasyrjinnästä, varsinkaan missään laajamittaisessa muodossa, ei onneksi ole löytynyt mitään merkkejä.

Mäkisen huolessa on lopulta kyse vain tasa-arvoviranomaisten piintyneestä tavasta sekoittaa puurot ja vellit, palkka- ja ansiotaso, keskenään. Ihmisiä yritetään tietoisesti ja tarkoituksella johtaa harhaan, sillä sama-ansioisuudelle olisi huomattavasti vaikeampi löytää kannatusta kuin samapalkkaisuudelle. Jos nimittäin vaaditaan, että ansioiden tulee olla samat, vaikka työt eivät olekaan samoja tai samanarvoisia, ei samapalkkaisuus voi toteutua. Asioista on siis puhuttava rehellisesti niiden oikeilla nimillä.

Eduskuntavaalien lähestyessä puolueiden ja ehdokkaiden velvollisuutena on kertoa kansalaisille selvästi ja suoraan, onko niiden poliittisena tavoitteena samapalkkaisuuden vai sama-ansioisuuden toteuttaminen. Miesten tasa-arvo ry tukee vahvasti samapalkkaisuutta, mutta ei sama-ansioisuutta.

JUUSO ERNO

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja Helsinki

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/harhaanjohtava-huoli/656248

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti