Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

tiistai 8. helmikuuta 2011

Naisille vaaditaan erityiskohtelua

Turun Sanomat 8.2 2011 02:31:03

Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäen puheista nostattamalla nostatettu kohu osoittaa hyvin, miten kaksinaismoralistista, tekopyhää ja vääristynyttä suomalainen tasa-arvokeskustelu nykyisin on.

Koska huumori on taitolaji ja koska huumorintajuttomuus on niin yleistä, on huumoria käytettävä hyvin harkiten julkisuudessa. Jälkiviisaasti voi tietysti pohtia, olisiko Keskon johdon kannattanut harkita enemmän ja hauskuuttaa vähemmän.

Sanan- ja mielipiteenvapauden rajojen on kuitenkin oltava kaikille yhteneväiset. Kun laajalevikkinen ja arvostettu Financial Times keskittyi taannoin ylistämään ulkoministeri Alexander Stubbin tyylikkyyttä ja urheilullisuutta, suomalainen media tai ns. tasa-arvoviranomaiset eivät paheksuneet ulkoministerimme esineellistämistä sanallakaan.

Kun Matti Vanhasen seksikkyyttä kehuttiin Euroopan turuilla ja toreilla, Suomessa oltiin korkeintaan huvittuneita. Missään ei näkynyt tuomitsevia puheenvuoroja tai anteeksipyyntövaatimuksia.

Toisin sanoen, naisille ei vaadita tasa-arvoista kohtelua, vaan erityiskohtelua. Vaikka lehtien kansikuva- ja muotimallina toimiminen tarjoaa monille naispoliitikoille runsaasti tavoiteltua positiivista julkisuutta, on valitus ulkonäkökeskeisyydestä ja -paineista tauotonta.

Miehille taas asetetaan täysin kohtuuttomia ja keskenään ristiriitaisia odotuksia; yhtäältä vaaditaan herrasmiesmäisyyttä ja toivotaan jopa flirttailua, toisaalta korostetaan tiukkaa sukupuolineutraaliutta ja tulkitaan jo katseet ja kehutkin seksuaaliseksi häirinnäksi.

Toimipa mies niin tai näin, hän tekee aina väärin. Todellisesta tasa-arvosta ei voida edes haaveilla, ennen kuin näin miesvihamielisestä asenneympäristöstä päästään aidon keskinäisen kunnioituksen ilmapiiriin.

Tasa-arvokeskustelun kaksinaismoralismille ja tekopyhyydelle on taas kerran antanut kasvot huumoriasiantuntijana esiintyvä tasa-arvoministeri Stefan Wallin. Hän on hiljaisesti hyväksynyt oman puolueensa naiskansanedustajan seksistisen blogikirjoittelun, hän on palkinnut miesaktivisteille tappouhkauksia esittäneen lehden, hän ei ole koskaan reagoinut median miesvihamielisiin puheisiin tai kirjoituksiin, hän ei ole uskaltanut puolustaa tv-tanssikilpailuun osallistumisensa vuoksi uhkauksia saanutta pakolaisnaista, eikä hän ole koko ministerikaudellaan tehnyt yhtään mitään miesten tasa-arvo-ongelmien korjaamiseksi tai miesten oikeuksien edistämiseksi.


Juuso Erno, Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

http://www.ts.fi/online/mielipiteet/lukijoilta/195210.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti