Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Sofi Oksasen seksismi on tuomittava! ( Iltalehti 29.11.2009)


Kirjailija Sofi Oksasen mukaan tyypillinen suomalainen mies ei osaa ilmaista tunteitaan kuin väkivaltaan turvautumalla (IL 24.11.)

Todellisuudessa kaikki tilastot ja tutkimukset osoittavat, että ylivoimainen valtaosa
suomalaismiehistä viettää täysin rauhanomaista elämää, joten tyypillinen suomalainen mies ei ilmaise tunteitaan väkivaltaisesti.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreen selvityksen mukaan naisten kuolleisuus henkirikoksiin on Suomessa Euroopan Unionin yhdenneksitoista korkein, kun miesten kuolleisuus henkirikoksiin on unionin seitsemänneksi korkein. Huomionarvoista tässä yhteydessä on, että Viron vertailukelpoiset henkirikosluvut ovat paljon suuremmat. Toisin kuin monissa muissa maissa, Suomessa tuomitaan yleisesti ja jyrkästi naisiin kohdistuva väkivalta.

Ikävä kyllä, miehiin kohdistuvan väkivallan kohdalla tilanne on toinen: tuoreen kyselyn mukaan jopa 40 prosenttia suomalaistytöistä pitää poikaystävän lyömistä hyväksyttävänä. Oksasenkin omaksuman mustavalkoisen ajattelun, jossa mies on aina väkivallantekijä ja nainen viaton uhri, veristä satoa tullaan niittämään vielä pitkään.

Pidän Oksasen valheellista väitettä törkeän seksistisenä, miesvihamielisenä ja äärimmäisen loukkaavana. Yllätyksettömästi maan johtavat tasa-arvoviranomaiset, jotka tässä taannoin niin kärkkäästi paheksuivat Audi-miehen mielipiteitä, ovat täysin hiljaa nyt, kun miehiä halvennetaan.

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti