Facebook-prikbord van Miesten tasa-arvo ry

tiistai 4. marraskuuta 2014

Koulun pitää tarjota oppimisen iloa myös pojille (HS 4.11.2014)

Tuore väitöstutkimus (HS 31. 10.) osoittaa, että poikien ja tyttöjen välillä on oppimistuloksissa suuria eroja. Tyttöjen oppimistulokset ovat parempia, sillä heidän asenteensa on positiivisempi ja he yrittävät kovemmin. Pojilla kaveripiiri vaikuttaa suorituksiin usein kielteisesti.

Tutkimustulos ei ole yllättävä. Mitä koululaitoksessa aiotaan tehdä tilanteen korjaamiseksi? Vastaus ei voi olla se, että nostetaan kädet pystyyn ja sysätään vastuu asennemuutoksesta alakouluikäisten poikien niskaan. Hehän vasta opettelevat vastuunkantoa.

Koulutuksen on edistettävä sukupuolten välistä tasa-arvoa. Meidän aikuisten vastuulla on varmistaa, että näin myös tapahtuu.

Koulua on rohkeasti uudistettava, jotta poikien asenteet saadaan ajoissa muutettua oppimiselle myönteisimmiksi. Tämä tarkoittaa varmasti sitä, että koulussa on taattava työrauha. Koulutyössä pojilta on vaadittava yhtä paljon kuin tytöiltä, ja koulun on tarjottava oppimisen iloa ja onnistumisen kokemuksia pojillekin. Nyt poikien potentiaalia valuu hukkaan, eikä Suomella ole totisesti siihen varaa.

Juuso Erno

puheenjohtaja
Miesten tasa-arvo ry


http://www.hs.fi/mielipide/a1414994424360

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti